СЕДМИЦА НА ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ

По повод Седмицата на голямото четене учениците от 86 ОУ проведоха редица мероприятия: Конкурс за най-добър четец; Изложба с илюстрации от любимата книга. Разговори – „Какво ми дава книгата“, „Ще изяде ли мишката книжката“, Четене с разбиране​​ на непознат художествен текст.​​ 

С учениците от седми клас се проведе анкета за проучване на предпочитаната​​ от тях​​ ​​ художествена литература.

Последният ден бе посветен на любими​​ герои. Превъплътени в любимите си персонажи, учениците ентусианизирано​​ разказаха за тях​​ и дефилираха пред журито.

Спечелилите конкурсите получиха за награда книги и грамоти.

Седмицата на голямото четене приключи с урок по родолюбие, който бе изнесен​​ от​​ актьора​​ и режисьора​​ Искрен Красимиров.​​ Емоционално поднесената информация успя да накара​​ ​​ учениците​​ да се докоснат​​ до атмосферата, която разказва за успехите, житейския опит и трудностите на българските революционери.

​​ Пред учениците​​ Искрен Красимиров​​ представи​​ епизоди от свои филми,​​ в които​​ се превъплъщава в образите на Захари​​ Стоянов​​ и Христо Ботев.​​ 

Честване на Патронен празник в 86-то ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Владая

За 86 ОУ „Св. Климент Охридски” учебната 2017/2018 ще премине под знака на 130-годишния юбилей, който официално ще бъде отбелязан на 23.05.2018 г.

На 07.12.2017 г. с тържествен концерт възпитаниците на училището отпразнуваха патронния си празник. Учениците от 1-ви и 4-ти клас рецитираха стихотворения, посветени на Климент Охридски. Седмокласници разказаха биографията и творческите му постижения. Тържеството продължи с изпълнения на Вокалната група и въодушевените изяви на участниците в клуб „Театрално студио”.

Директорът на училището – г-жа Павлова поздрави присъстващите и подчерта своето удовлетворение и гордост, че е директор на училище с дългогодишна история и богати традиции.